четвъртък, 2 януари 2014 г.

Морковена торта

3 яйца,
1 ч.ч. захар,
100мл олио,300гр брашно-бяло
,1ч.л. канела,
.1ч.л. бакпулвер,
1/2ч.л. сол,
 3 едри моркова настъргани на едро,
150гр орехи счукани на ситно.
Кората на 1 портокал,
100гр стафиди.

 За крема:

 400гр заквасена сметана,2 пакетчета крема сирене,3с.л. захар,кората на 1 портокал и малко от сока.Всичко се разбива с миксер до хубав крем.

Блата се пече на 180гр до суха клечка и след охлаждане се дели на 2. Маже се с крема и се декорира по желание :) Хубаво е да престои една нощ в хладилника! :) 
Става сочна и много вкусна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар