петък, 6 септември 2013 г.

Пълнени домати с кайма и тиквички

продукти:
4 по-едри домата
200гр кайма
1 тиквичка-по дребна
1 дребен морков
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол
4 парчета кашкавал-според доматите
приготвяне:

Всички продукти се режат много ситно!
Доматите се издълбават с помощта на ножче и лъжичка.
Вътрешността се запазва.Капачетата на доматите също се запазват!

Лука и моркова се задушават.
Прибавя се каймата.
След това,когато каймата стане зърниста се добавя
наситнената тиквичка(обелена).
Добавят се от доматите (вътрешност)и се бърка докато
остане по-гъст сос.
Слагат се солта пипера и чубрицата.
Пълнят се доматите,предварително подредени в тавичка с
1 пръст вода.Слагат им се капачетата,и се пекат на 220*
Малко преди готовност,под всяко капаче се слага парче
кашкавал.И се допича до разтапяне на кашкавала!
Подходяща гарнитура са задушени картофи или картофено пюре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар