Ароматно сладко-кисело на вкус....ммммм точно такова,каквото исках :)
А ето и как се получи:
2.500кг праскови
4 портокала
1кг захар
1 ванилена захар
1 лимонена киселина
Прасковите се белят и режат на малки парченца. Объркват се със захарта и ванилената захар.
Слагат се в голяма тава и се мушкат във фурната на 200 градува.
Докато те се пекат се обелват портокалите.Най-лесно с белачката за картофи :) Готовите корички нарязах на ситни лентички и варих 3 пъти. Когато изхвърлих и третата вода ги добавих към прасковите. Половин портокал обелих от бялата ципа,нарязах го на ситно и също го добавих в тавата. След около 2,30ч реших,че на гъстота ме устройва.Добавих лимонената киселина и след 5 мин. извадих тавата.Готовото горещо сладко разлях в бурканчета и обърнах с капачките надолу.
Определено ще се прави всяка година :)
На мен ми излязоха 10 бурканчета.8 от пюре,2 по-големи от лютеница.
готовите портокалови корички |
суровите още праскови със захарта |
готовото сладко в тавата |
Няма коментари:
Публикуване на коментар