200 гр масло
200 гр захар
40 гр какао
130 мл прясно мляко
3 яйца
160 гр брашно
1 бакпулвер
70 гр смлени орехови ядки
Маслото,
захарта, какаото и млякото се смесват в подходящ за варене съд.Така
получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя
за ври 3 минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да
изстине. За глазурата се отделят 180 мл от сместа.
Трите белтъка се
разбиват на сняг с 2 ч.л.захар.Трите жълтъка се разбиват с миксер на
ниска степен, като към тях постепенно се прибавят какаовата смес.
Брашното,
предварително смесено с бакпулвера и ореховите ядки, се прибавят към
сместа, след което се добавят внимателно и белтъците.
Тестото се
изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава (26 см). Сладкишът
се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса
около 35 мин.
След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула. Охлажда се преди сервиране.
рецептата е на Д-р Йоткер
Няма коментари:
Публикуване на коментар